90-годишният Христо Христов се включи в първия етап на кампанията „Движи се и победи”

Животът

02-10-2017, 13:37

Снимка:

ТД "Трапезица 1902"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-малкият участник беше Александър Върбанов на 3 години

50 души, в т. ч. и 1 семейство, участваха в първия етап на есенната кампания “Движи се и победи” до местността Бижев дол.

Най-възрастния турист е  Христо Христов на 90 години, а най-малкият участник Александър Върбанов на 3 години.

Организаторите на “Движи се и победи – есен 2017” канят всички желаещи да преминат и вторият маршрут на кампанията, който ще се състои на 7 октомври (събота) до парк Ксилифор.

Традиционно маршрутът до парк Ксилифор се съчетава със спортно-туристически празник, включваш различни спортни дисциплини и състезания за деца и ученици: туристически щафети в три възрастови групи, преодоляване на препятствия (катерене по висяща въжена стълба и изкуствена катерачна стена, “тролей” над езеро), стрелба в цел, плажен волейбол, бадминтон, колокрос, блиц-турнир по шах и състезание „Лъвски скок”. Наградите за състезанието Лъвски скок са осигурени от сдружение „Васил Левски“. За победителите в останалите дисциплини организаторите са подготвили  грамоти и награди от общинската програма „Здрави деца в здрави семейства“.

За  участниците в спортно-туристическия празник са предвидени и малки награди, спечелени чрез томбола.

В рамките на спортно-туристическия празник ще бъдат организирани образователни забавни игри за знания и умения по безопасност на движението и употребата на алкохол, в които могат да участват, както деца и ученици, така и възрастни хора - родители, педагози, студенти и други.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов