Близо 600 деца учат безплатно английски език във великотърновските детски градини

Мисия

04-10-2017, 12:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обучението на шестгодишните малчугани е осигурено от Община Велико Търново

Близо 600 деца в подготвителните групи на великотърновските детски градини изучават безплатно английски език. Обучението на шестгодишните малчугани е осигурено от Община Велико Търново, по идея на кмета Даниел Панов.

Организацията на уроците е дело на Центъра за личностно развитие и подкрепа. По предварително изготвен график един щатен учител и двама лектори посещават детските градини и работят с децата в подготвителните групи. Целта е малките великотърновци да бъдат добре подготвени преди влизането им в училище.

От началото на учебната година 13 помощник-възпитатели помагат на педагозите в детските градини. Седем от тях са назначени на длъжности за стажант-учители, тъй като нямат практически опит. Младите хора ще имат възможността да натрупат ценен опит при доказани и опитни професионалисти в сферата на предучилищната подготовка. Идеята възникна по време на годишната среща на младите учители, състояла се през юни месец край Велико Търново. Форумът бе организиран с подкрепата на кмета Даниел Панов, а гост бе просветният министър Красимир Вълчев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов