Съдят мъж, измамил трима с обещание за евтино гориво

Крими

05-10-2017, 11:20

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият е осъждан и безработен

Районна прокуратура гр. В. Търново внесе в съда обвинителен  акт срещу 61-годишен рецидивист за измама с евтино гориво.

Обвинението срещу Злати Х. е за това, че в периода от 06.02.2017 г. до 02.05.2017 г. в гр. Велико Търново, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у А. Н., у П. Т. лично и посредством М. С. и у Д. Д. и Т. Й. заблуждение и с това им причинил  имотна вреда общо в размер на 2160 лева, представляващи заплатената за недоставеното гориво сума.

На 06.02.2017 г. в гр. В. Търново, мъжът излъгал А. Н., че е шофьор на товарен автомобил и  разполага с 600 литра нафта, която продава по 1.20 лв. за литър. Обяснил, че нафтата се намира на бензиностанцията в гр. Г. Оряховица и ще я докара с бус, но за това е необходимо да му бъде предплатено. Подсъдимият получил 720 лева, но не доставил гориво.

На 01.04.2017 г. в гр. В. Търново, посредством М. С. измамил по същата схема П. Т. и му причинил вреда в размер на 400 лева.

На 02.05.2017 г. в гр. В. Търново излъгал Д. Д., че  работи в „пътното“ и от там можел да вземе 800 литра дизелово гориво на цена 1.30 лв. за литър, като горивото е осигурено от негов колега, който чакал на бензиностанция в града, и възбудил у Т.  Й. заблуждение, че трябва да издаде фактура от офис, който се намира в района на паметника „Майка България“, като за целта трябва да му даде парите предварително, но без да има намерение да изпълни обещаното. С това причинил на Д. Д. вреда в размер на 1040 лв..  Обвиняемият е осъждан,  живее в гр. Добрич и няма постоянна работа и законни доходи. През февруари 2017 г. решил да си набави парични средства чрез измама, като посещава други населени места в страната, където не го познават и се представя за местен жител, който предлага за продажба дизелово гориво и бензин на занижени цени, без да има реално намерение да изпълни обещанията си.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов