Снежна покривка на Шипка и по пътя за Узана

Велико Търново Лайф

08-10-2017, 10:36

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Пътните платна са почистени

Пет машини са почиствали и опесъчавали пътните настилки на територията на област Габрово през нощта. Това съобщи Радио „Фокус“ – Велико Търново, по информация от Областно пътно управление-Габрово.

Снежна покривка е натрупала на прохода Шипка, както и на пътя за Узана. Пътните настилки са почистени и няма въведени ограничения. От ОПУ призовават водачите да карат внимателно и да не предприемат пътуване през прохода Шипка и през високопланинските пътища без подготвени за зимни условия автомобили. Дежурството на снегопочистващата техника ще продължи и днес, тъй като продължава да вали.

На прохода Шипка е в сила ограничение за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона. До 31 март 2018 година движението в участък от път Габрово-вр.Шипка трябва да се осъществява с повишено внимание, поради пропаднал участък. Поставена е необходимата сигнализация.

Ограничено е движението за автомобили над 10 тона по път Крамолин – Велико Търново. Забраната е въведена за отсечката от км 22 до км 28. Причината е намален габарит на пътното платно. Срокът за извършване на ремонтните дейности е до 30 юни 2018г.

На път Велико Търново – Дряново – Габрово – Стара Загора, съвпадащ с ул. “Малина“ в град Габрово, движението е ограничено поради извършване на строителни дейности. Отбивен маршрут за квартал Чехлевци е по път III – 5004 – път II – 44 – път III – 4404. Поставена е необходимата сигнализация. Срокът за приключване на дейностите е до 31 август 2018 година.

Поради реконструкция при кръстовище „Шиваров мост“ на територията на град Габрово, движението в участъка се извършва с повишено внимание.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)