Банкери поставят разкази на Хайтов в помощ на болни деца

Животът

09-10-2017, 14:31

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Новото благотворително представление на театър „ПРОтегни ръка“ ще се играе във Велико Търново на 18 октомври

На 18 октомври 2017 г. (сряда) от 19:00 ч. на сцената на Музикално – Драматичен театър „Константин Кисимов“ – гр. Велико Търново ще бъде представена третата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ - „Шумки от вяра по диви пътеки“, изцяло с благотворителна мисия. Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата пиеса „Малкият принц“ и последвалата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Те бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки съвременен прочит на обичани детски приказки и намериха своите почитатели сред малки и големи. Събраните от първите две постановки над 300 000 лева бяха предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях се осигуриха терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.

Постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ преплита умело в себе си адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов – „Римска делва“, „Пътеки“ и „Изпит“. Сценарият за постановката е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата на „ПРОтегни ръка“. Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в подкрепа на благотворителната кауза. В героите от разказите на Хайтов се превъплътяват служители на ПроКредит, които ни връщат недалеч назад във времето, вярващи безрезервно в правдата, носещи в сърцата си любов и сила за живот. Убедени и отдадени до крайност на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания, те ще пътуват из цялата страна като планират да представят постановката в над 50 български града.

Пред препълнена зала в Сатиричния театър в София на 7 юни се състоя официалната премиера на театралната постановка. Трупата вече започна своето благотворително турне из страната и вече гостува в Сливен, Хасково, Добрич, Пловдив, Асеновград, Русе и Бургас. Събраните над 20 000 лева  дарения бяха предоставени за лечението на деца с различни увреждания от семейства с ниски доходи.

За представлението в гр. Велико Търново покани могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града - ул. Рафаел Михайлов № 2, на място преди постановката или да се запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор). Повече информация за предстоящите представления може да видите на сайта на „Шумки от вяра по диви пътеки“.

*****

„ПРОтегни ръка“ е сдружение с нестопанска цел, което служителите на ПроКредит Банк (България) ЕАД основават през 2004 г. и продължават да развиват и днес. Неговата мисия е да предоставя безвъзмездно средства за лечението на болни деца, живеещи в неравностойно положение. До момента сдружението е помогнало на над 1 700 деца със средства над 1 400 000 лева, заплащайки скъпоструващи терапии, помощни уреди и операции.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)