Свищовска учителка представи областта в международен форум

Мисия

10-10-2017, 10:16

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старши учителят Елена Илиева участва в конференцията „Европа – територия на знанието“

II национална конференция с международно участие по природни науки, техника и технологии „Европа – територия на знанието” се проведе във Варна, като форумът беше под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и организиран по национална програма „Квалификация“, в партньорство с Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. Участие в проявата взеха представители на образователния офис на ЦЕРН – Швейцария и на други университети в страната.

Като част от програмата на конференцията, старши учителят по математика и информатика от СУ „Цветан Радославов“, Свищов Елена Илиева представи презентация „Обучението по природни науки, техника и информатика, и връзката средно – висше образование“. В нея тя сподели своя опит от обучението си в Европейската лаборатория за ядрени изследвания – ЦЕРН. Елена Илиева също представи свои добри практики за разпространението на придобитите знания сред свищовската общественост и ученици.

Основната цел на конференцията е обмяна на опит и знания в областта на природните науки, техниката и технологиите. Програмата на II национална конференция „Европа – територия на знанието” включваше изнасяне на доклади и презентации,  представяне на постери, както и дискусии. Област Велико Търново бе представена с доклада на старши учителя Елена Илиева - „Представяне на добри практики от визитата в ЦЕРН пред учители и ученици в гр. Свищов“, която бе там със свои колеги от областта.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов