„Трапезица фест“ отваря врати във Велико Търново в четвъртък

Велико Търново Лайф

10-10-2017, 17:39

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В четвъртък (12 октомври) в 12:00 часа ще бъде официално открито първото изложение-базар на български производители на храни и напитки „Трапезица Фест“. Събитието се провежда в рамките на инициативата на БНТ2 и НСОРБ „Вкусът на България“, с която дългогодишната кампания на обществената медия „Купувам българско“ и кметовете на общини дават възможност на местните производители да поставят открито пред институциите проблемите на своя бизнес и да срещнат очи в очи своите клиенти.

За жителите и гостите на Велико Търново щандовете на български производители в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ ще бъдат отворени всеки ден от четвъртък до събота включително от 10,00 до 19,00 часа. Участниците обещават множество дегустации и промоционални отстъпки, а Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ предоставя възможност на всеки, закупил продукти в дните на изложението, да получи талон за отстъпка при посещението на парка на миниатюрите миниБългария..

В дните на „Трапезица Фест“ за първи път във великотърновския регион ще бъдат представени мелнишки вина от колекцията на Винарска къща „Рупел“. Микровинарна „Джобкови“ ще предложи на ценителите  вина по уникални рецепти и в ограничени серии. В първото издание на изложението на българските производители участва и бутиковата изба „Вила Юстина“, която произвежда вина само от собствени лозови масиви.

Авторски рецепти на деликатеси от ядки, тахани и томбола за клиентите, възможност да вкусите произвеждан в България хумус, чудодейни билкови тинктури и иновативни продукти от зеолит и билкова козметика ще представят фирмите-участници тази година.

Всеки ден, в чест на своята 125-та годишнина, търновската пивоварна „Болярка“ ще предложи на посетителите на изложението дегустация на бира, а на щанда на „Лактима“ освен млечни продукти по традиционни български рецепти, посетителите на изложението ще имат възможност да  опитат и най-новите продукти на компанията. Специална селекция деликатеси и колбаси по оригинални рецепти ще представи на „Трапезица Фест“ фирма „Стефанов“. За първи път посетителите на изложението ще могат да опитат и да купят зеленчукови консерви с марката „Дилмано Дилберо“.

Първото издание на „Трапезица Фест“ се организира от Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“, „Прим Дизайн“ и „Прим Нет“ и се осъществява с подкрепата на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов