Вкараха в ареста 22-годишен, заловен с наркотици

Крими

11-10-2017, 11:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съдът прецени, че Тихомир Д. може да се укрие

По искане на Районна прокуратура –Павликени съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 22-годишен мъж за държане на наркотици.

Тихомир Д. е привлечен в качеството на обвиняем, за това че на 22.09.2017 г. в гр. Павликени държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – коноп с нетно тегло 6,281 грама на стойност 37,69 лева и амфетамин с нетно тегло 11,098 грама на стойност 332,94 лева. Престъпление по чл. 354а от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение,  че той  е извършил посоченото престъпление. За това деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години и глоба от 2 000 лева до 10 000 лева. Съществува реална опасност той  да се укрие или да извърши друго престъпление. Тихомир Д. е осъждан за същото престъпление и деянието по настоящото обвинение е извършено в изпитателния срок на това осъждане. Срещу него се води и друго  бързо производство отново за държане на наркотици.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов