Крадец на 10 000 лева се пазари с прокуратурата – щял да върне парите само при леко наказание - velikotarnovo.utre.bg

Крадец на 10 000 лева се пазари с прокуратурата – щял да върне парите само при леко наказание

11 октомври 2017, 13:07 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Арестуваният апаш имал сериозно криминално досие и присъда за измама в Румъния

Апаш, който задигнал чанта с 10 000 лева от автомобил в Горна Оряховица, е заявил, че ще върне парите само при споразумение с прокуратурата за по-леко наказание.

Кражбата бе разкрита за часове от криминалисти от железничарския град след сигнал на потърпевшия собственик. Оказало се обаче, 7700 лева от чантата липсват, а задържаният с постоянна мярка Венци Бояджиев –Черния поставил условие пред Темида. Кражбата на въпросната крупна сума бе обявена от полицията за разкрита в понеделник, а екшънът се разигра в петък вечерта в Горна Оряховица. Тогава сигнал за липсата на сак с 10 000 лева е бил подаден от 34-годишния Димитър, който e автомонтьор в старата столица.

При светкавичните действия на МВР час по-късно са спипани двама в паркиран бус до болницата в Горна Оряховица - Венци и съучастникът му Тодор на 31 г. Тодор бил колега на обрания мъж и от него бил научил ,че е продал имот .Тогава той и Черния проследили „ужиления” и му задигнали парите. В намерената чанта край буса обаче имало само 2300 лева. Към момента обвинение е повдигнато само на Венци, а Тодор бил свидетел. Оставеният зад решетките от съда имал сериозно криминално досие и присъда за измама в Румъния. Сега държавното обвинение проверявало дали тя била в сила и у нас. Пред Темида Бояджиев е заявил,че е готов да върне липсващите 7700 лева само при спогодба и намалено наказание .Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета