Търновска ученичка стана министър на икономиката за ден

Велико Търново Лайф

12-10-2017, 15:29

Снимка:

Министерство на икономиката

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Нейн съученик бе медиен съветник на министъра

Ученичка от Старопрестолната професионална гимназия по икономика стана министър на икономиката за ден, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. Работният процес на министъра на икономиката Емил Караниколов бе проследен от Михаела Кирилова, ученичка от XII клас, специалност „Икономическа информатика“ в Старопрестолна професионална гимназия по икономика –Велико Търново.
Министър Караниколов въведе Михаела Кирилова в работата на няколко дирекции в министерството, както и представи мерките, които се взимат за намаляване на административната тежест за бизнеса и възможностите за инвестиции в Индустриалните зони в България. Той пожела на възпитаничката на великотърновската гимназия бъдеща реализация и посочи, че днес тя е получила много практически опит, който ще й бъде полезен занапред.
Министърът на икономиката посрещна и другите двама млади мениджъри, които се включиха в инициативата като парламентарен секретар и съветник по медийните въпроси в министерството.
Александрия Мариянова от 23 – то СУ „Ф. Жолио-Кюри" в София пое поста Парламентарен секретар на министерството. Александрия учи Технологичен профил – Предприемачество и бизнес последна година и има опит в управление на учебна компания.

Възпитаникът на Старопрестолната професионална гимназия по икономика Мартин Георгиев зае поста медиен съветник на министъра на икономиката за един ден. Мартин също изучава специалност „Икономическа информатика“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов