Ученици оглавиха Великотърновския общински съвет

Велико Търново Лайф

12-10-2017, 17:13

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В рамките на кампанията "Мениджър за един ден"

Ученици от Велико Търново оглавиха Общинския съвет в Старата столица в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“, инициирана от неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт“. Денислава Пламенова, Пламена Петева, Диана Иванова, Маринела Ямакова и Цветелина Станева бяха приети от председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов и неговите сътрудници. Те се запознаха с устройството, правомощията и функциите на Общинския съвет и на ръководството и навлязоха в детайли в ежедневната работа.

Младите хора се изявиха като истински председатели на местния парламент. Те сложиха резолюции на материали за октомврийската сесия, работиха с дигиталната система за безхартиено заседание, посетиха залата, в която се обсъждат всички предложения, свързани с развитието на Велико Търново и общината и провежданата местна политика. Учениците изготвиха и прессъобщение относно предстоящата на 26 октомври сесия.

Кампанията „Мениджър за един ден“ се провежда за 16-а поредна година. Венцислав Спирдонов посъветва младите хора да бъдат активни в обществото и да не се притесняват да споделят с местната власт своите идеи и виждания. За активното им участие в инициативата той връчи на учениците грамоти и им подари книги. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)