Обновяват промишлен район във Велико Търново по проект с европейско финансиране

Мисия

13-10-2017, 07:48

Снимка:

Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

2 млн. лева е бюджетът на проекта

„Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона” е озаглавена програмата. 2 млн. лева е бюджетът на проекта. 1,3 млн. лева  ще бъдат инвестирани за проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи. Останалите средства са за строителен и авторски надзор, публичност и визуализация, одит, управление на проекта, съобщи Мариела Цонева, директор на общинската дирекция „Проекти и програми”. „Западната индустриална зона попада в интегрирания план на Велико Търново. 47% от територията е с концентрация на свободни или недостатъчно развити терени. Около 35,5% от фирмите в града развиват своя дейност там. Бизнес имат близо 40 малки и средни предприятия и към 500 други стопански субекти, в които работят над 3000 души”, обясни Цонева  като мотиви на администрацията да кандидатства за финансиране на икономическото развитие  именно на тази Зона.

Очаква се изпълнението да стартира през пролетта на 2018 г. Планирани са реконструкции на ул. „Никола Габровски” от кръстовището при „Елмот” в посока село Шемшево и на ул. „Козлуджа” също от кръстовището при „Елмот” в посока Западен пътен възел. Предвиждат се още ремонти на асфалтови настилки и тротоари, подмяна на бетонови бордюри, доизграждане на уличното осветление, паркоустройство, обясни ръководителят на проекта инж. Цанко Бояджиев, началник на отдел „Техническа инфраструктура”.

Изготвянето на инвестиционния проект ще е в рамките на 30 календарни дни, а строителството ще продължи 90 календарни дни. Всички дейности трябва да приключат до 17 юли 2019 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов