Аутопсията показа : бебето от багажника е било удушено, майката е учителка /обновена/

Крими

13-10-2017, 11:03

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване за убийство на новородено

Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване по досъдебно производство  по чл. 120 от НК – убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.

Досъдебното производство е образувано срещу Венелина Петкова на 34 години, след сигнал от болницата в гр. Горна Оряховица за приета около 18.00 часа на 12.10.2017 г  жена с кръвоизлив. След преглед е установено, че жената е родила същия ден, като раждането е станало извън болнично заведение.

Според показанията на жената, кояьто по професия е учителка, тя е родила в парк в града, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от семейството, тъй като вече имали три момчета.  От проведените първоначални действия по разследването, същия ден  пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката – 34-годишния Х. П., а в багажника на семейния им автомобил е намерено  тяло на новородено момченце.  Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е  било удушено.

Педагожката била приета в болницата от дежурния лекар д-р Димитринка Димитрова, която се усъмнява, че става въпрос за раждане на доносено дете извън болничното заведение. Въпреки, че пациентката е отричала да има бременност и не е пожелала да бъде настанена в болницата, след изследване с ехограф са открити остатъци от плацента. След това е извършен преглед, при което е открита и пъпната връв на новорденото в жената. Извършена е т.нар. ревизия - почистване на родилката, и веднага са сигнализирани органите на реда от Районното управление на полицията в Горна Оряховица. На място са пристигнали полицаи, прокурор и съдебен лекар.

Към момента 34-годишната жена е настанена в Акушеро- гинекологичното отделение за набюдение. По думите на д-р Димитрова, състоянието й е стабилно като след нормално раждане.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица  активните действия по разследването продължават.  Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.  

За деяние по чл. 120 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов