Ганчо Карабаджаков и проф. Георги Камарашев уважиха конференция за петата годишнина на институт „Конфуций“

Мисия

13-10-2017, 17:03

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието събра преподаватели, дипломати, учители

Заместник-кметовете на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и проф. Георги Камарашев уважиха международна научна конференция, организирана по повод петата годишнина на институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Тема на форума бяха дипломатическите, икономическите и културните отношения между Китай, България и останалите държави от Централна и Източна Европа.

Събитието събра преподаватели от няколко университета, включително и китайски висши учебни заведения, дипломати, учители, представители на законодателната, изпълнителната и местната власт, на неправителствени организации и др.

Ганчо Карабаджаков приветства домакините от институт „Конфуций“ – доц. Искра Мандова и доц. Лун Тао, както и останалите гости на двудневната научна конференция. Той подчерта, че форумът доказва, че за кратко време институтът се е утвърдил като водеща образователна институция във Велико Търново и в цяла Северна България, която образова младите хора, подготвя кадри за бизнеса и има голям принос за развитието на българо-китайските-отношения. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)