„Етър“ загуби от „Левски“, но се опъна здраво на софийския тим

Спорт

15-10-2017, 20:53

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Единственият гол падна още в петата минута

В напрегнат мач „Левски“ надигра с 1:0 „Етър“ на стадион „Ивайло“. Отборът на Делио Роси отново спечели типично в италиански стил със стабилна игра в защита, след като стигна до гол от статично положение още в началото.

11 000 души са били на стадиона, обявиха на сайта на тима etarvt.bg. Публиката направи изключителна атмосфера на „Ивайло“, на който „Етър“ игра за първи път на електрическо осветление от 18 години. „Синята“ публика направи шествие до стадиона, а домакините обагриха трибуните във виолетово и черно с надпис „Етър 1924“ и огромен плакат с надпис „Виолетово Търново”.

Единственият гол падна още в 5-ата минута – след центриране на Гомес от корнер защитата изпусна Давид Яблонски, който се разписа с глава – 0:1. Етърци опитаха да атакуват, но срещнаха добре организираната защита на „Левски“. В 15-ата минута след центриране на Стоянов Бадара бе изпреварен от Цветкович, а малко по-късно сенегалецът стреля слабо покрай вратаря Митрев, но той догони топката. В 37-ата минута след центриране на Сърмов Стоянов стреля с глава, но вратарят улови, а в ответната атака опасен далечен удар на Антонио Вутов мина до гредата.

След почивката етърци непрекъснато владееха топката, но така и не стигнаха до чисто положение. Удари на Стоянов и Сърмов минаха далеч от вратата. Най-чистата възможност за гостите бе в 79-ата минута, когато Мапуку насочи топката към опразнената врата, но Пехливанов изби от голлинията.

До края етърци натискаха с много желание да променят нещата, но защитата на гостите така и не се пропука, а след края публиката изпрати с аплодисменти футболистите.

„Етър”: Иванов, Минев, Скерлев (60 Никола Колев), Александър Александров (87 Кямил), Апостолов, Сърмов (79 Тодор Колев), Атанасов, Вълчанов, Пехливанов, Стоянов, Бадара.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов