С национално шествие и молебен в Търново отбелязват Международния ден на готвача

Мисия

16-10-2017, 10:25

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вижте програмата на невероятното кулинарно шоу

На 21 октомври 2017 година във Велико Търново Българска асоциация на професионалните готвачи организира Национална среща шествие на готвачите от цяла България.

Всяка година на 20 Октомври, членовете на Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS), както и членовете и приятели на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи празнуват Международния ден на готвача. На този ден готвачи и колеги от цял свят честват своята професия в дух на добра воля и приятелство помежду си.

Тази година БАПГ ще отпразнува празника на 21 Октомври (събота) с Тържествено Национално шествие в центъра на Велико Търново, посветено на Международния ден на готвачите и ще бъде съпроводено с военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски” гр .Велико Търново и с любезното съдействие на кмета на гр. Велико Търново г-н Даниел Панов.

 

Програма на събитието:

21 октомври 2017 година

9:30 часа – събиране на всички гости желаещи да участва в отбелязването на Международния ден на готвача пред Катедрален храм „Рождество Богородично”.

 

10:00 часа – молебен за здраве в Катедрален храм „Рождество Богородично”

 

11:00 часа начала на шествието: Катедрален храм „Рождество Богородично”, ул „Иван Вазов”, площад „Велчова завера”, ул. „Стефан Стамболов”, бул. „Независимост” и ще завърши на площад „Майка България” – поднасяне на цветя.

 

12:00 часа – централна алея парк Марно поле

 

13:00 часа – презентация на продукти от партньори.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов