Съдят бивш затворник, потрошил мебелите и уредите на майка си

Крими

16-10-2017, 12:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причина за скандал станала … липсата на цигари в дома

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен мъж за хулиганство и за унищожаване на чужди вещи.

Обвинението срещу Георги Н. е за това, че на 01.07.2017 г. в град Дебелец, ул.“Патриарх Евтимий Търновски“, противозаконно повредил чужда движима вещ - двукрилен прозорец като счупил стъклата и унищожил чужди движими вещи - хладилник, дървена маса и 6 стъклени буркани или всичко на обща стойност 200 лева, собственост на С. Д.

Георги Н. е обвинен и за това, че по същото време и място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – хвърлял през прозореца на апартамента ел. уреди, мебели и покъщнина - дървена маса, поднос, хладилник, микровълнова фурна, собственост на С. Д., обиждал намиращите се на улицата граждани и отправил обидни и нецензурни думи към служители на Районното полицейско управление. Деянието е съпроводено със съпротива срещу задържалите го полицейски служители като се дърпал да не му бъдат поставени белезници и по време на съпровождането му до служебния автомобил се опитал да ритне полицейски служител. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Георги Н.  изтърпял наказание „лишаване от свобода“ и след освобождаването му през юни 2017 г. заживял при майка си С. Д. в жилището и в гр. Дебелец.  На 01.07.2017 г., около 16.00 ч. се прибрал в жилището и легнал да си почине. След около 40 минути станал и поискал цигара от майка си, която му отговорила, че няма цигари и по-късно ще излезе, за да купи. След като чул този отговор, обвиняемият се ядосал,  отишъл в кухнята на жилището, взел маса, счупил в кухнята стъклата на прозореца и започнал да изхвърля през него всякакви вещи. Част от вещите паднали на бетонна козирка под прозореца и се счупили, а други паднали на пътя и тротоара под жилището, където по това време имало хора, тъй като апартамента се намирал в центъра на гр. Дебелец. Възмутени от поведението на обвиняемия, хората му викали да спре, но той им отвърнал с ругатни. След пристигане на полицията той  отправил обидни и нецензурни думи към служители на реда и при опит да бъде  задържат оказал съпротива.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов