Футболът събра различни генерации от „Легендите” към Стопанска академия

Спорт

17-10-2017, 09:44

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостите бяха посрещнати от проф. д-р Красимир Шишманов – един от съоснователите на клуба

Алумни клуб „Легендите” към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за 12-та поредна година събра в родната Алма матер хора от различни поколения със специално отношение към футбола. Това е първият създаден алумни клуб – още през 2005 г. и е един от най-активните, а освен това ежегодно провежда другарски срещи.

В тазгодишната среща отново участваха членове на клуба, които са били част от студентските отбори по футбол на Стопанска академия, завоювали шампионски титли от национални студентски игри (1982-1983 г. и 1989-1990 г.) или са били в отборите-медалисти (1996-1998 г.).

С „Добре дошли” в свищовската Алма матер” гостите бяха посрещнати от проф. д-р Красимир Шишманов – един от съоснователите на клуба и Николай Нейков – дългогодишен треньор на студентските футболни отбори. Приветствие от името на академичното ръководство отправи зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов. Той представи пред присъстващите резултатите от приключилата кандидатстудентска кампания, разказа им за настоящия академичен живот, новостите, които се въвеждат при обучението на студенти и развитието на Алумни асоциацията. В разговор с гостите проф. Шишманов изрази радостта си от това, че членовете на клуба продължават да поддържат близка връзка със Стопанска академия и изрази готовността на висшето училище да подпомага изградените взаимоотношения. Николай Нейков похвали участниците в срещата, че са запазили през годините добра спортна форма и отбеляза като „показателен” факта, че любители на футбола от по-млади генерации се присъединяват към „Легендите”.

Разделени на два равностойни отбора в тъмно сини и светлосини екипи на Стопанска академия и със съдействието на ръководителя на катедра „Физическо възпитание и спорт”, членовете на клуба проведоха традиционната си футболна среща на стадиона в академичния спортен комплекс. В тазгодишната среща с повече точни попадения в противниковата врата победи отборът в тъмно сини екипи с резултат 4:3. Показали отново футболното си майсторство, след мача „Легендите” коментираха, че най-важния краен резултат е запазеното приятелството между тях, припомнянето на студентските години и изживяването на поредните приятни емоции на зеления терен в свищовското висше училище. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)