„Новите дрехи на царя“ представят премиерно на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

17-10-2017, 10:07

Снимка:

Държавен куклен театър Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостуват театралите от Държавен куклен театър – Габрово

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 21 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Габрово. „Новите дрехи на царя“ е премиерният спектакъл, чийто режисьор е Теменужка Коларова. Нейно дело е и драматизацията по приказката на магьосника-разказвач Андерсен. Автор на сценографията и куклите е Наталия Гочева, а на музикалното оформление – Георги Гарчов от група „Грамофон”. Актьорите Ивет Сотирова, Христина Пенкова и Симеон Тодоров играят в постановката. Още една пиеса по мотиви от приказка на Андерсен прибавя към репертоара си Кукленият театър от съседния град. Огромен е интересът на малките зрители, които наистина харесват приказни истории.

Невероятно представление и за деца, и за възрастни. Страхотна актьорска игра, диалози, костюми, декори и настроение.Новият спектакъл ще очарова зрителите с пъстър декор, оформен в стилистиката на автентична картина. Актьорите разказват своята приказка с изразните средства на кукленото театрално изкуство с много талант и оригинален хумор.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов