296 души участваха във втория етап на кампанията „Движи се и победи”

Животът

17-10-2017, 10:26

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-малкият участник е 4-годишния Светлозар

296 души, от които 13 семейства, преминаха по пътеките до парк Ксилифор по време на вторият етап на есенната кампания “Движи се и победи”. Според регламента на кампанията най-малкият регистриран участник е Светлозар Димитров на 4 години, а най-възрастният – Христо Христов на 90 години, и двамата от Велико Търново.
Във втория маршрут организирано участваха деца, ученици, родители и педагози от 6 училища на община Велико Търново: ОУ “Димитър Благоев”, ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Бачо Киро”, ОУ “Д-р Петър Берон”, СУ “Вела Благоева”, СУ “Емилиян Станев” и Центрове за настаняване от семеен тип І, ІІ и ІІІ.
Измерено беше кръвното налягане на 50 лица, на възраст от 39 до 90 години.
Организаторите на “Движи се победи – есен 2017” канят всички желаещи на 21 октомври (събота) 2017 г. да преминат по третия маршрут на кампанията от Велико Търново до Петропавловския манастир “Св. Петър и Павел”.

В рамките на спортно-туристическия празник в парк Ксилифор близо 150 деца и ученици се включиха в образователни игри по безопасност на движението, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол. Състезателите редиха пешеходна пътека, пъзели - пътни знаци, отговаряха на въпроси и преминаваха с алкоочила около конуси. Участниците в забавните игри, според показаните от тях знания и умения, участваха в томбола и получиха поощрителни награди.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов