По идея на кмета на Старата столица – безплатен интернет в парковете

Мисия

18-10-2017, 10:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Велико Търново ще последва примера на големите европейски градове

Във всички паркове на Велико Търново ще бъде осигурен безплатен интернет, съобщава kmeta.bg. Идеята е на кмета Даниел Панов и екипа му, а от администрацията увериха, че вече се работи по реализацията й. Така Старата столица ще последва примера на големите европейски градове, където в зелените зони има свободен достъп до световната мрежа.

Най-доволни от новината ще бъдат хилядите млади хора в Търново. Вместо да хабят ценни мегабайти за поредната снимка или пост във Фейсбук и други социални мрежи, съвсем скоро това забавление ще е безплатно. Жестът ще е много важен и за редица хора със свободни професии, които ще могат да се възползват от всеки топъл ден, за да работят на открито.

Първо ще може да се сърфира от централните паркове, а впоследствие – дори и от най-малките зони за отдих в кварталите. В напреднала фаза е набавянето на финансиране за реализация на проекта, предвиждащ стартирането на повече от десет безжични точки за достъп. Това може да стане още до края на годината.

Близо 15 са парковете във Велико Търново. Всички бяха основно обновени през последните три години, като в благоустрояването бяха вложени над 10 милиона лева от ЕС. През есента на 2015 година бе открит и най-големият парк в Централна и Северна България – „Света гора”, който се простира върху повече от 180 декара.

Всеки от парковете разполага с поливна и отводнителна система, ново осветление, красиви и живописни алеи, уреди за спорт и детска игра и пр.  

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)