Съдят крадли, свили телефон за над 1000 лв. в търновския мол

Крими

18-10-2017, 12:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Деянието било заснето от камерите в търговския център

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу два жени за кражба на мобилен телефон в магазин в МОЛ.

Обвинението срещу Диана В. и Елена С. е за това, че на 20.01.2017 г. в гр. Велико Търново, в магазин в МОЛ,  след предварителен сговор по специален начин – с особена ловкост, отнели чужда движима вещ – мобилен телефон „Айфон 7 128 GB Silver“ на стойност 1040 лева, от владението на непълнолетно момиче без нейното съгласие с намерение противозаконно да го присвоят, като случаят е немаловажен. До приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд открадната вещ е заместена с левовата ѝ равностойност.

Бащата на пострадалото момиче закупил мобилен телефон „Айфон 7 128 GB Silver“ за сумата от 1309,99 лв. и го предоставил на дъщеря си да го ползва.

Обвиняемите живеят в гр. Русе, не работят,  нямат законни доходи и си набавят средства с извършване на джебчийски кражби. На 20.01.2017 г. пристигнали с автомобил в гр. В. Търново и отишли в МОЛ в града, за да крадат. Същия ден пострадалото момиче  също било в МОЛ-а.  Докато било в единия магазин момичето използвало мобилния телефон „Айфон 7 128 GB Silver“, след което го прибрало в десния джоб на якето си и закопчало ципа му. Това било забелязано от обвиняемите и те решили да откраднат телефона. Последвали пострадалата в съседен магазин. Докато момичето разглеждало якета, двете обвиняеми се приближили до него. Мястото, където били изложени якетата, се намирало на ъгъл и обвиняемите, правейки се, че разглеждат дрехи, застанали така, че притиснали пострадалата в ъгъла. Докато едната я прикривала, другата разкопчала ципа на десния джоб на якето и без момичето да усети взела мобилния телефон. Веднага го изключила и двете напуснали магазина.  Деянието било заснето от охранителните камери на търговския обект. Няколко дни по-късно продали телефона на непознато лице на пазара в гр. Левски.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов