Национална среща и шествие на топ готвачи ще се проведе във В. Търново

Велико Търново Лайф

19-10-2017, 15:51

Снимка:

kmeta.bg

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Национална среща и шествие на готвачи от цялата страна ще се състои във Велико Търново. Организатор е Българската асоциация на професионалните готвачи /БАПГ/, информира Радослав Машков от великотърновската структура на организацията, цитиран от БТА. 
Той припомни, че всяка година на 20 октомври членовете на Световната асоциация на готварските общества / WACS/, празнуват Международния ден на готвача. 
Тази година членовете на БАПГ ще посрещнат празника на 21 октомври /събота/ във Велико Търново. Предвидено е срещата да започне в 9.30 часа пред катедралния храм "Рождество Богородично", където ще бъде отслужен молебен за здраве. 
След това готвачите ще потеглят в шествие по главната улица, водено от военния духов оркестър на НВУ"Васил Левски". Участниците ще поднесат цветя пред паметника "Майка България". 
В обедните часове в парк "Марно поле" ще се състоят презентации и дегустации. Ще бъдат представени новите технологии и тенденции в приготвянето и сервирането на храните. В националната среща ще участват ученици от професионалните гимназии по обществено хранене от Велико Търново, Свищов, Габрово и Плевен. 
Според Машков над 300 готвачи, членуващи в организацията са потвърдили участие в срещата. Сред тях са шеф готвачи от елитни ресторанти в цялата страна, както и водещи на кулинарни телевизионни формати и предавания.
За пети път Велико Търново е домакин на срещата, уточниха организаторите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов