Син на покойник не дава трупа, твърди, че е съживил баща си

Животът

20-10-2017, 12:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наложила се намесата на полицията

Син на покойник във Велико Търново разиграва лекари и полицаи като твърди, че е съживил баща си. 73-годишният Захари Р. починал от естествена смърт вчера вечерта в дома си на ул. "Балванска битка" в старата столица. Синът му подал сигнал на тел.112 и на място пристигнал екип на Спешна помощ. Медиците констатирали кончината на възрастния мъж и издали съобщение за смърт.

Тази сутрин обаче, синът на Захари Р. отново се обадил на спешния телефон 112 и поискал незабавно в жилището да бъде изпратен лекарски екип. Когато докторите пристигнали, той заявил, че цяла нощ е правил изкуствено дишане на баща си, завивал го с електрически одеала и е успял да го спаси.

"Баща ми е жив. Вземете си съобщението за смърт", заявил синът на починалия старец и върнал документа.

Лекарите се опитали да обяснят на покрусения син, който явно изпаднал в психическо разстройство, че баща му не е жив, но той категорично отказвал да приеме този факт.

Наложило се да бъде уведомена полицията и да се иска аутопсия на трупа. Криминалистите обаче заявили, че в случая няма извършено престъпление и не може да бъде ангажиран съдебен лекар. Като се разбрало, че синът няма да даде доброволно тялото на покойника да бъде погребано, полицаите били принудени да се намесят.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов