С изложба-базар стартира програмата посветена на Деня на будителите в Свищов

Мисия

20-10-2017, 16:07

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Книгите ще се предлагат на промоционални цени

В работните дни от 23 октомври до 30 ноември, в отдeл „Изкуство“ на Градска библиотека /южен вход/, ще се проведе изложба-базар на художествена и научна литература за деца и възрастни. Книгите от издателствата „Кралица Маб“, „Калпазанов” и „Сиела” ще се предлагат на промоционални цени, а също така ще могат да се заявяват и по каталог. Изложбата-базар е част от програмата на община Свищов по повод Деня на будителите – 1 ноември и поставя началото на две седмици, изпълнени с разнообразни културни прояви.

Издателство „Кралица Маб” e амбициозно малко частно издателство, основано през 1992 г., член на Асоциация „Българска книга”. Публикува книги с различна насоченост: литературна критика и хуманитаристика; художествена литература и мемоаристика; приказки; практическа психология; окултна литература; кулинарни книги.

„Кралица Маб” е печелило конкурси на Центъра за изкуства „Сорос”, Фондация „Отворено общество” и Националния център за книгата към Министерство на културата. По отделни проекти то си партнира с Университетско издателство „Св. Климент Охридски”, Deutscher Akademischer Austauschdienst, Institut Français, Book Program - Embassy of the U.S.A., Central and East European Books Project, Instituto Camoes, Canadian Council of Arts и др. През 1998 г. Съюзът на преводачите в България награди издателството с грамота “за последователно и високопрофесионално представяне на книги, посветени на историята и теорията на превода”.

Издателска къща „Калпазанов” издава любовни и сантиментални  романи,  трилъри, фантастика и фентъзи.

„Сиела“ е издателство за специализирана и художествена литература, най-голямата и бързо развиваща се верига книжарници в страната. Издателството притежава впечатляващо издателско портфолио – колекция от автори, с които би се гордяло всяко световно издателство. В каталога на издателството има над 1200 заглавия, като сред тях се нареждат някои от най-изтъкнатите имена в българската и световна литература. Благодарение на издателство „Сиела“, българският читател може да се запознае както с популярни, така и с неизвестни автори от различни части на света, представители на различни жанрове и епохи.

Издателство „Сиела“ е единственото в България, което издава повече от 20 български автори годишно, сред които носители на множество български и международни награди.

За справки и запитвания относно предстоящата изложба-базар: тел. 0631/4-28-70 и e-mail: izkustvo_svishtov@mail.bg

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)