Готвачи от цялата страна честват професионалния си празник във В. Търново днес

Животът

21-10-2017, 10:31

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Българска Асоциация на Професионалните Готвачи организира днес във В. Търново Национална среща шествие на готвачите от цяла България.

В центъра на Велико Търново, пременени в белите си куртки и съпроводени от военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски”, готвачите ще дефилират в присъствието на официални гости от Велико Търново, партньори и колеги от цялата страна.

По този начин в съботния ден членовете на Българската асоциация на професионалните готвачи отбелязват 20 октомври - Международния ден на готвача. На тази дата готвачи и колеги от цял свят честват своята професия в дух на добра воля и приятелство помежду си.

 В 9.30 ч. готвачите се събраха пред Катедрален храм „Рождество Богородично”, където се отслужва молебен за здраве. Началото на шествието е в 11 ч., а маршрутът му е по ул „Иван Вазов”, площад „Велчова завера”, ул. „Стефан Стамболов”, бул. „Независимост”, като завършва на площад „Майка България”, където професионалните кулинари ще поднесат цветя. В 12ч. те ще се съберат на централната алея на парк Мано поле. В 13 ч. ще се проведе презентация на продуктите на партньори.

От Асоциацията на професионалните готвачи канят всички да присъстват на най-мащабното събитие на кулинарната гилдия в България, като изказват благодарност за подкрепата на великотърновския кмет Даниел Панов



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)