Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов част от винено-кулинарни дестинации

Мисия

23-10-2017, 13:05

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Две министерства предлагат 12 дестинации по пътя на виното и вкусните ястия

Велико Търново е част от винено-кулинарен маршрут, който днес беше представен от Министерството на туризма и Министерството на земеделието и храните по време на съвместната им инициатива „Сподели България” пише „Труд”. 12 са общо винените маршрути, също като месеците в годината. Те ще бъдат одобрени в средата на 2018 г.

Предложенията са : Долината на Струма /Кюстендил, Благоевград, Сандански и Мелник/, Долината на Места /Разлог, Банско, Гоце Делчев и Хаджидимово/, Западна Тракия /Пазарджик, Пловдив и Асеновград/, Розовата долина /Казанлък, Хисаря, Копривщица, Панагюрище и Старосел/, Източна Тракия /Стара Загора, Сливен, Ямбол и Карнобат/, Сакар /Харманли, Любимец, Свиленград и Тополовград/, Златия /Враца, Монтана и Видин/, Мизия /Плевен, Свищов, Оряхово и Русе/, Добруджа и Северно Черноморие /Силистра, Добрич, Варна и Балчик/, Южно Черноморие /Бургас, Несебър, Поморие, Созопол и Царево/, Стари столици /Велико Търново, Плиска, Преслав, Горна Оряховица, Търговище и Шумен/ и Източни Родопи /Хасково, Кърджали и Ивайловград/.

Предложенията ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на туризма за обществено обсъждане. Предстои разработването на проект и със СПА дестинации. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)