Отборна купа и 12 медала ТК „Инвикта“ от международния турнир „Sofia Cup“

Спорт

24-10-2017, 07:19

Снимка:

ТК "Инвикта"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещите на над 550 състезатели от 7 държави се проведоха на седем игрални полета

Отборна купа за първо място при кадетите и общо 12 медала завоюваха състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта” от провелото се тази събота пето издание на международния турнир “Sofia Cup” за деца, кадети и юноши. Турнирът се организира от Българска федерация по таекуондо WTF и ТК „Рамус”, чийто председател - Димитър Михайлов, откри състезанието. Срещите на над 550 състезатели от 7 държави се проведоха на седем игрални полета в зала „Фестивална” в гр. София.

ТК „Инвикта” взе участие с 15 свои състезатели при децата и кадетите. В клас А се състезаваха две деца и с бронзов медал се окичи Радослав Шабанаков, а малшанс остави Ивайло Йорданов извън призовите места.

В клас Б при децата, състезателите на клуба завоюваха 2 златни и 3 бронзови медала. Явор Величков и Полина Гинева се завърнаха със златни медали след много силни финални срещи, a Христо Мерджанов, Калоян Йорданов и Николай Николов останаха трети и се прибраха с бронзовите медали.

Кадетите, донесли и отборната купа за първо място на клуба, завоюваха 1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови. Християн Ангелов, който след две много силни срещи завършили с безапелационни победи над противниците си, се окичи със злато. Цветан Цветков остана на крачка от шампионската титла, само на точка разлика от победителя и се прибра със сребърен медал. Сребърни медалисти станаха и Николай Млеченков и Лидия Атанасова, играла на финала с контузия. Бронзът и почетното трето място завоюваха Антония Калчева и Цветелин Дурчев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов