Две години затвор за мъж, измамил трима с обещание за евтино гориво

Крими

24-10-2017, 10:40

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

61-годишният рецидивист успял да спечели над 2000 лв. от измамите

По обвинение на Районна прокуратура гр. В. Търново 61-годишен рецидивист е осъден на две години лишаванe от свобода  при строг режим за измама с евтино гориво. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимият се признава за виновен и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт.

Злати Х. е  осъден за това, че в периода от 06.02.2017 г. до 02.05.2017 г. в гр. Велико Търново, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у А. Н., у П. Т. лично и посредством М. С. и у Д. Д. и Т. Й. заблуждение и с това им причинил  имотна вреда общо в размер на 2160 лева, представляващи заплатената за недоставеното гориво сума.

На 06.02.2017 г. в гр. В. Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил у А. Н. заблуждение,  че е шофьор на товарен автомобил и  разполага с 600 литра нафта, която продава по 1.20 лв. за литър, че нафтата се намира на бензиностанцията в гр. Г. Оряховица и ще я докара с бус, но за това е необходимо да му бъде предплатено, но без да има намерение да изпълни обещаното и с това причинил на А. Н. имотна вреда в размер на 720 лева. 

На 01.04.2017 г. в гр. В. Търново, посредством М. С. възбудил у П. Т. заблуждение, че е шофьор на бензиновоз и че има излишък на нафта и бензин, които продава по 1.30 лв. за литър и сам  поддържал това заблуждението у П. Т., като имитирал разговор по телефона, както и че ще издаде фактура от офис, който се намира в района на „Интерхотел“, като за целта трябва да получи парите предварително, но без да има намерение да изпълни обещаното и  с това причинил на П Т.  вреда в размер на 400 лева; 

На 02.05.2017 г. в гр. В. Търново възбудил заблуждение у Д. Д., че  работи в „пътното“ и от там можел да вземе 800 литра дизелово гориво на цена 1.30 лв. за литър, че горивото е осигурено от негов колега, който чакал на бензиностанция в града, и възбудил у Т.  Й. заблуждение, че трябва да издаде фактура от офис, който се намира в района на паметника „Майка България“, като за целта трябва да му даде парите предварително, но без да има намерение да изпълни обещаното и  с това причинил на Д. Д. вреда в размер на 1040 лв.

Обвиняемият е осъждан,  живее в гр. Добрич и няма постоянна работа и законни доходи. През февруари 2017 г. решил да си набави парични средства чрез измама, като посещава други населени места в страната, където не го познават и се представя за местен жител, който предлага за продажба дизелово гориво и бензин,  на занижени цени, без да има реално намерение да изпълни обещанията си.

 Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)