12 години затвор за британец, убил с чук сънародничка в търновско село

Крими

24-10-2017, 13:11

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Чужденецът изцяло признава фактите в обвинителния акт

Окръжен съд – Велико Търново призна днес в закрито заседание Робърт Ш. Л. (роден в гр. Нотингам, Великобритания), за виновен в това, че на 12.04.2016 г. в с. Раданово, в къща на ул. „Тринадесета“ и в къща на ул. „Четиринадесета“, отнел чужди движими вещи – пет златни пръстена и златно синджирче с кръст на обща стойност 270 лева, дамско портмоне на стойност 6,60 лева, парична сума в размер на 650 лева – общо всички вещи на стойност 926,60 лв. от владението на Норма К. С., гражданка на Великобритания, (р. 1947г. в гр. Лондон), бивша жителка на с. Раданово, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и грабежът е придружен с убийството на Норма К. С.

По искане на подсъдимия, делото бе разгледано по реда на глава 27 от НПК в хипотезата по чл. 371 т. 2. от НПК, като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт на прокурора и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

При тази хипотеза, наказанието на подсъдимия се намалява с една трета. Така, след като Окръжен съд-Велико Търново днес определи наказание в размер на 18 години лишаване от свобода, редуцира така определеното наказание до 12 години лишаване от свобода, което подсъдимият да изтърпи при първоначален строг режим.

По делото няма предявени граждански искове.  

Присъдата на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)