Велико Търново е в пълна готовност да посрещне зимата

Мисия

24-10-2017, 14:02

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Осигурени са 750 от изискуемите 900 тона сол, както и 1500 тона пясъчно-солна смес

Община Велико Търново е в пълна готовност за настъпването на зимни условия. По заповед на кмета на Старата столица Даниел Панов заместник-кметът проф. Георги Камарашев, експерти от общинската администрация, представители на снегопочистващите фирми и експлоатационните дружества обсъдиха организацията и мерките, касаещи зимната поддръжка.

Разширената комисия имаше за задача налице ли е необходимото техническо, организационно и кадрово обезпечаване за работа при зимни условия.

Отговорната за снегопочистването на уличната мрежа в Старата столица фирма вече е осигурила 750 от изискуемите 900 тона сол, както и 1500 тона пясъчно-солна смес. Налична е и противообледителна химическа смес. За обработката на улиците, чиято обща дължина е 114,64 линейни километра, компанията разполага с 10 снегорина, 8 машини за разпръскване на инертни материали, две фадроми, три камиона за извозване на снежни маси. В резерв могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. Денонощните дежурства започват от 15 ноември.

Тротоарите, стълбищата, пространствата около автобусните спирки и обществените зони ще бъдат чистени от общинското предприятие „Зелени системи”. С дейността ще бъдат ангажирани близо 90 служители, осигурени са и пет малогабаритни снегорина и машина тип райдер. При снеговалеж работниците ще бъдат на терен още в 5,00 ч. сутринта.

Близо 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Отговорната за зимната й поддръжка фирма разполага с необходимите инертни материали, машини и кадрови ресурс. В готовност са приведени 7 комбинирани машини с гребла, автогрейдер, два челни товарача и два високопроходими автомобила.

Представителите на „Енерго Про“ също заявиха, че разполагат с достатъчно техника, резервни материали и съоръжения, които да бъдат използвани, ако има аварии.

Всички 23 детски градини и 21 училища на общинско финансиране са напълно подготвени за предстоящия зимен сезон. Освен основния тип гориво, използвано за отопление на учебните бази, осигурен е и алтернативен източник на топлинна енергия.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)