Рецидивист ще се лекува принудително от наркомания в затвора

Крими

25-10-2017, 09:40

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Свищовският районен съд постанови три години и четири месеца лишаване от свобода за крадеца

Три години и четири месеца при строг режим ще лежи в затвора крадец рецидивист, постанови Районният съд в Свищов. Подсъдимият Я.Г.К. е признат за виновен, че на 08.03.2017 г. в гр. Свищов, действайки при условията на опасен рецидив, чрез взломяване на ключалка на врата на автомобил и чрез използване на отверка, отнел парична сума от 1000 лева, мобилен телефон „Нокия“ и мобилен телефон „ASUS ZENFONE 3 МАХ“, всичко на обща стойност 1357,41 лв.

Магистратите са постановили и Я.Г.К. принудително да се лекува от наркомания през време на изпълнение на наказанието "лишаване от свобода".

Рецидивистът трябва да заплати на Областната дирекция на МВР във  Велико Търново направените по делото разноски за съдебно-психиатрична експертиза в размер на 179,86 лв. и оценъчно-икономическа експертиза в размер на 74,06 лева, или общ размер от 253,92 лева, както и 5,00 лева – такса за издаване на изпълнителен лист.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок от вчера пред Окръжен съд Велико Търново, чрез Районен съд Свищов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов