50 годишен юбилей отпразнува ККП „Щастливеца“ в Свищов

Мисия

25-10-2017, 17:06

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Много приветствия и подаръци получиха членовете на клуба

В салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ тържествено бяха отбелязани 50 години от основаването на културен клуб на пенсионера „Щастливеца“.

В присъствието на председателя на «Съюза на пенсионерите 2004» Валентина Николаева, председателя на областната организация на БЧК Генчо Стоянов, кмета на община Свищов Генчо Генчев, председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, членове и гости, Мария Радулова направи обзор на дейността на клуба през всичките години на неговото съществуване. Като председател на общинските клубове, тя благодари за съвместната им дейност и призова в бъдеще да са все така обединени от общите цели за развитие на културната дейност в община Свищов. Г-жа Радулова не пропусна да изрази благодарности към общинското ръководство на Община Свищов за топлото отношение, безрезервната подкрепа и приятелската ръка, на която могат да разчитат винаги. В своето прочувствено слово, тя покани Валентина Николаева и тържествено я удостои със званието почетен член на ККП „Щастливеца“, а тя от своя страна ѝ връчи от името на Националния съвет на Съюза на пенсионерите почетен плакет, за заслугите на клуба, и поздравителен адрес. След това на сцената излезе кръстницата, дала името на клуб „Щастливеца“ Надка Божанова, която направи трогателна ретроспекция за значимия принос на всеки от петте председатели – ръководили клуба през впечатляващия период от половин век. В края на своето изказване, тя отправи молитва за здраве и благоденствие на всички пенсионери.

Много приветствия и подаръци получиха членовете на клуб „Щастливеца“ за своя празник. Сред тях се отличаваше икона от името на всички пенсионерски клубове в Общината, както и барелеф с лика на Щастливеца - подарък от ККП „Минерал“- с. Овча могила. За своя всеотдаен труд и безупречна ръководна дейност, г-жа Радулова получи подарък картина с цветя и много благодарности.

Кметът на общината и председателят на Общински съвет поздравиха всички членове с празника и засвидетелстваха за пореден път уважението си към тях. Те дадоха за пример постигнатото единството между 19-те общински клуба в община Свищов, които успяха да оставят междуличностните противоречия на заден план и се обединиха в името на общи, и благородни цели. Пъстра кошница с цветя поднесе кметът Генчев на г-жа Радулова и обяви, че подаръкът от Община Свищов за всички присъстващи ще бъде последвалият концерт на уникалната и впечатляваща изпълнителка на стари градски песни Бони Милчева. За празничното настроение в тържествения ден се погрижиха и самодейните групи към ККП „Щастливеца“, които се представиха чудесно в изпълнения на народни и стари градски песни, както и рецитиране на авторски стихове, посветени на любимия клуб.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов