Инж. Даниел Панов е носител на голямата награда „Кмет на годината”

Мисия

27-10-2017, 15:36

Снимка:

Kmeta.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата му бе връчена от еврокомисар Мария Габриел

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017”, съобщи Kmeta.bg.

Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „Джон Атанасов” в "Sofia Tech Park". Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Големият победител за малка община обяви по време на официалната церемония Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП.

Михайлова заяви: "Всеки български гражданин, независимо къде живее, трябва да има правата на европейски гражданин."

Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите. Маркула поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства.

Победителят в голяма община, който стана "Кмет на годината 2017" оповести Мария Габриел, еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество".

"Тази голяма награда наистина идва от гражданите." , допълни тя.

Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Даниел Панов каза пред гостите:

"Днес е ден на благодарността от нас кметовете към гражданите.

Приемам тази награда с огромна отговорност. Тази награда е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, това, че не се делим по партийни принадлежности. Искам да благодаря специално и на НСОРБ. Благодаря на г-н Борисов и правителството за диалога, който имаме. Благодаря за подкрепата на моите съграждани. Искам да Ви пожелая да бъдем здрави и да бъдем все така силни. Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България." 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов