Звезди на Театър „Българска армия“ гостуват в Горна Оряховица

Мисия

28-10-2017, 08:00

Снимка:

театър Българска армия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще представят пиесата „Стреляйте по артиста“

С пиесата „Стреляйте по артиста“ Театър „Българска армия“ гостуват в Горна Оряховица на 1 ноември. постановката ще се играе от 18.30 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869“. Спектакълът е по пиесата „Лес“ на Александър Островски. Режисьор на постановката е Николай Ламбрев – Михайловски, а музиката е на Добрин Векилов – Дони.

Пиесата „Лес” е едно от най-съвършените и най-сложните произведения на класика на руската драматургия Александър Островски. За своя 144 годишен живот по световните сцени тя е била обект на много интерпретации. Цяла актьорска плеяда е блестяла в ролите на пътуващите актьори Щастливцев и Нещастасливцев. Днес Театър „Българска армия” и режисьорът Николай Ламбрев – Михайловски предлагат нова версия със заглавие „Стреляйте по артиста”. Самото заглавие е провокация към съвременната действителност, в която Артистът – в по-широк смисъл синоним на изкуство и култура - е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.

Звездната двойка се изпълнява от Калин Врачански - Трагик и Георги Къркеланов - Комик. Техният дует разголва безжалостно актьорската природа, но в същото време сътворява пиедестал за човека на изкуството, човека на духа. В останалите роли публиката ще види Антоанета Добрева – Нети, Владислав Виолинов, Яна Бобева, Александър Дойнов, Йордан Ръсин, Стойко Пеев, Радосвета Василева.

Билети за спектакъла се продават на касата на НЧ „Напредък – 1869“ и са на цени 12.00 лв., 14.00 лв. и 16.00 лв. Ученици, пенсионери и групи ползват отстъпки от цената. Касата в читалището работи в делнични дни от 11:00 ч. до 18:30 ч., а в събота от 13:00 ч. до 15:30 ч.

Справки и резервации на тел.: 0886 436 456

На 14 ноември, сцената на читалището очаква постановката „Кредитът“ с Асен Блатечки и Атанас Атанасов. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов