ОУ „ Димитър Благоев” с наградата на председателя на Общински съвет за най-масово участие в „Движи се и победи”

Мисия

28-10-2017, 11:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

388 души се включиха в есенния етап на кампанията

Основно училище „ Димитър Благоев” във Велико Търново получава наградата на председателя на Великотърновския общински съвет за най-масово участие на училище в кампанията „Движи се и победи”. То се включи в походите с най-много ученици и преподаватели – общо 63. Отличието на регионалния координатор на Министерството на Младежта и спорта взема преподавателят в СУ „Вела Благоева” Драгомир Ламбев. За най-атрактивен участник в спортно-туристическия празник на Ксилифор Младежкият дом във Велико Търново определи Димитър Първев от ОУ „Бачо Киро”.

Трите специални награди в кампанията чрез жребий получават най-малките участници близнаците Калин и Щефан Енчеви от Центъра за настаняване от семеен тип, най-възрастният участник 90-годишният Христо Христов от Велико Търново и семейство Светлана Русева, Николай Николов и Деян Караатанасов. Между 250 преминали само един от маршрутите бе изтеглено името на 7-годишния Мартин Балканджиев. Специалната награда за непушач отиде при Йордан Йорданов. В петте възрастови групи награди получават Деян Караатанасов, Айча Исмаилова, Светла Русева, Гинка Христова и Пенка Михайлова. Грамоти се присъждат и на победителите в надпреварата „Лъвски скок” на Общинския комитет „Васил Левски”.

Печелившите изтеглиха електронно д-р Евгения Недева – директор на РЗИ, Румен Петров – директор на Младежкия дом, Жоро Ковачев – главен специалист в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново, Зоя Стефанова – регионален координатор на Министерството на младежта и спорта в старата столица и Георги Димитров – секретар на ТД „Трапезица 1902”.

Кампанията „Движи се и победи“ се провежда за 17-та поредна година. Нейни организатори са Община Велико Търново, Регионалната здравна инспекция, Младежкият дом и ТД „Трапезица 1902”. Дейностите се финансират по програмата „Здрави деца в здрави семейства” на програма СИНДИ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов