Шеф Андре Токев бе арбитър в състезанието за най-красиво аранжиран еленски бут

Мисия

28-10-2017, 18:05

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първо място зае областният управител на Търговище Митко Стайков

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи традиционния празник на еленския бут. Той беше открит от кмета на общината инж. Дилян Млъзев. Специален гост на празника бе шеф Андре Токев, който бе и арбитър в състезанието за най-тънко нарязан и най-красиво аранжиран еленски бут. Първо място в състезанието взе областният управител на Търговище Митко Стайков, второто място бе за председателя на общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева, а областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова бе класирана на трето място. Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов и главният секретар на Община Златарица Таня Лазарова си поделиха четвъртото място.
Шестото издание на празника събра в Елена  повече от 10 000 гости от цялата страна, които не се уплашиха от дъждовното и студено време. 
Огромен интерес имаше към приключенската игра „По следите на изчезналия бут“ . В издирването се включиха 35 отбора със 150 участници. За втора година на фестивала гостува прочутият екип на „Аламинут“. Музикалната програма в съботния ден бе подсилена с участието на Йордан Марков и духов оркестър „Виво Монтана“. Местните танцови формации „Балканджийче“, „Еленика“ и „СамоДиви“ също се представят с концерт в празничната програма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов