Пускат безплатно "Звук и светлина" в Деня на народните будители

Велико Търново Лайф

31-10-2017, 14:05

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Вижте и други от празничните прояви във В. Търново за 1 ноември

Спектакълът „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще бъде подарък от Община В. Търново за жителите и гостите на града, по повод Деня на народните будители. Шоуто ще бъде излъчено от 18 ч. на 1 ноември.

В празничния ден, в 18:00ч., в голяма зала на Община пък започва концерт, посветен на 1 ноември, организиран от Градски ученически парламент и Община Велико Търново, в подкрепа и на 13-годишната Никол Георгиева.

Денят на народните будители ще бъде отбелязан и в Ново село, като програмата започва в 16.00 ч. край паметника на отец Матей Преображенски – Миткалото.

На следващия ден в читалище „Надежда“ в старата столица ще бъде открита паметна плоча на Димитър Хаджи Павли Иванов, който е основател и първи председател на читалището. Тази година се навършват 170 години от рождението му.

Фолклорният спектакъл „Чакана любов“ на формацията „Търновска царица“ ще бъде също подарък – на 3 ноември от 19ч., на сцената на търновския театър. С подкрепата на кметският екип входът е свободен. Постановката е иновативно съчетание на актьорски изпълнения, народни танци, изобразително изкуство и 2D анимация.  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)