Горнооряховски деца рисуваха народни будители

Велико Търново Лайф

01-11-2017, 09:28

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На импровизираната сцена излязоха малки музиканти

С празничен пленер посрещат Деня на народните будители децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица. В Младежкия дом твориха момчета и момичета от клуб „Графично ателие“ с ръководител Илия Банков, а изпод ръцете на младите художници излязоха образите на горнооряховски будители, сред които Вичо Грънчаров, Елена Грънчарова, Георги Измирлиев - Македончето и др.

И докато художниците рисуваха, на импровизираната сцена излязоха малки  музиканти. Силвен Алипиев показа как се справя с флейтата, а група за народни песни с ръководител Гергана Пашова и корепетитор Николай Дремов поздрави гостите на пленера. Те бяха поздравени също от директора на ЦПЛР Димитър Михнев и от Румяна Матеева, главен експерт по образование в Община Горна Оряховица. „Сигурна съм, че сред вас са бъдещите будители на града ни“, обърна се към децата Румяна Матеева.

Специална изложба бе наредена в Младежкия дом. Тя представя творби, създадени през лятото в Центъра за подкрепа за личностно развитие. Освен възпитаниците на Илия Банков, свои произведения наредиха и тези на Жанета  Никифорова от клуб „Земята и ние“. Квилинг, мозайки, рисувани мраморни камъчета бяха малка част от показаните произведения. През лятото Никифорова работи с 18 деца от I до VII клас.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов