9-годишна великотърновка с покана за участие в престижната Световна Олимпиада на изкуствата в Холивуд

Мисия

01-11-2017, 10:11

Снимка:

"Бест Сингърс"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мирена Петкова от „Бест Сингърс” отново със злато и сребро от два Международни конкурса

9 – годишната възпитаничка на вокалния педагог Петя Кръстева за пореден път тази година се завърна с призови места от музикални фестивали за млади таланти. В рамките на 3 седмици тя взе участие в два престижни  фестивала, като отново се представи на високо ниво.

На  Международния  фестивал „Златен дъжд над Прага”, представяйки България в своята възрастова група и състезаваща се със талантливи  представители от 8 държави, Мирена спечели призовото второ място и получи Купа и сребърен медал. На този музикален  форум тя беше поканена като награда да представя България от Емил Струнджев  - директор на  Фестивала „Трикси” в Албена, благодарение на който талантливи млади певци от страната получават възможността да участват на много международни музикални форуми в чужбина и освен спечелените награди, да трупат много ценен професионален опит.

Със златен медал за първото място се завърна Мирена от наскоро провелия се  Международен  фестивал „Кръстопът на Музите” в София . Там тя се състезава в най-силната втора възрастова група от 50 участника от 9 до 12 г. С изпълнението си на българската песен „У дома” на Развигор Попов от репертоара на Мими  Иванова и световния хит на Whitney  Houston „One  Moment  in Time”, Мира пребори изключително силната конкуренция  от  наши и чуждестранни таланти. За  блестящото си представяне тя получи и покана за участие в изключително престижния музикален форум – „Световната Олимпиада на Изкуствата” в Холивуд – САЩ  през 2018 г. Това наистина е сериозно предизвикателство и огромна отговорност  за нейните само 9 години….

„Надяваме се, че ще успеем да организираме това участие и сме убедени, че ще се подготвим, за да оправдаем доверието и да представим България и Великотърновската Вокална Школа достойно.” – каза вокалната педагожка Петя Кръстева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)