Представители на Общинска администрация – Свищов посетиха парламента по покана на Станислава Стоянова

Мисия

02-11-2017, 13:34

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проведоха среща с народните представители от ГЕРБ, избрани от Великотърновския регион

Служители от Общинска администрация – Свищов посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова. В пленарна зала общинарите от дунавския град проследиха част от днешните обсъждания.

В една от заседателните зали на парламента те проведоха среща със Стоянова и другите народни представители от ГЕРБ, избрани от Великотърновския регион - председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов и Клавдия Ганчева.

С членовете на свищовската местна администрация Цветанов обсъди предстоящото откриване на новоизградени и обновени обекти по Оперативна програма “Региони в растеж“. „За развитието на региона е важно създаването на благоприятни условия за привличане на инвестиции и разкриване на нови работни места. Това освен задължение на държавата е и отговорност на Общината и администрацията. Длъжни сме да осигурим на жителите на Свищов необходимите условия за достоен живот в родния им град“, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На срещата присъстваха също и депутати, завършили Стопанската академия в Свищов, които в Народното събрание представляват различни региони - Галя Василева, Ирена Димова и Васил Цветков. Това даде възможност на общинарите да задават въпроси към членове на повечето парламентарни комисии.

Обсъдени бяха основните приоритети, заложени в държавния бюджет за следващата година, като представителите на местната власт не скриха задоволството си от факта, че се очаква общата финансова рамка на Община Свищов да е чувствително по-висока, в сравнение с предходни години.

 „Бих искала подобни посещения да се превърнат в традиция, защото това е още една възможност за интензивен диалог с гражданите и представителите на местната власт“, коментира народният представители Станислава Стоянова, по чиято покана се състоя визитата. Стоянова е категорична, че и занапред ще инициира такива посетителски групи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов