Условна присъда за хулиган, псувал, чупил прозорци и прострелял човек с незаконно оръжия

Крими

02-11-2017, 13:53

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мартин Б. сключил споразумение с прокуратурата

Съдът одобри постигнато споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, с което 31-годишен мъж е осъден за хулиганство, причиняване на телесна повреда, унищожаване на чужда собственост и незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Мартин Б. се призна за виновен за това, че на  30.08.2017 г. в град Велико Търново извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - не се съобразил с обществения ред и морал, с установените правила за поведение и псувал намиращите в апартамент  на ул. „Драган Цончев“ № 12 пет човека, крещейки „Ще ви избия, мърши!“, „Ще Ви избия всичките, излизайте“,   хвърлил камъни и тухла и счупил прозорците на двете спални и кухнята на апартамента, възпроизвел изстрели с незаконно притежавано огнестрелно оръжие - пистолет марка „ZORAKI“, калибър 9 мм, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Престъпление по чл. 325 НК.

Признал се е за виновен и за това, че по същото време чрез произвеждане на изстрел с пистолет причинил на Златко Т. средна телесна повреда, изразяваща се в нараняване, проникващо в черепната кухина,  като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Признал се е за виновен и по обвиненията за противозаконно унищожаване на  чужди движими вещи - три броя прозорци, с което причинил на собственика вреди в размер на 75,60 лева и за това, че държал огнестрелно оръжие -  пистолет „ZORAKI“ и два броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Причинените имуществени вреди са възстановени.

На Мартин Б.  е наложено наказание две години лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 от НК е  отложено с изпитателен срок от пет години.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов