Мъж, убил търновец с един удар заради забележка, отива на съд

Крими

03-11-2017, 12:49

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Христомир Владимиров намира смъртта си, докато разхожда любимото си куче

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост.

Обвинението срещу Любомир А. е за това, че на 25.01.2017 г. в гр. Велико Търново по непредпазливост причинил смъртта на Христомир Владимиров, в следствие на умишлено нанесена на 05.01.2017г. в гр. Велико Търново, ул. „Венета Ботева“, чрез удар с юмрук в областта на главата, с който го повалил върху земята                                     

На 05.01.2017 г. около 21:30 ч. обвиняемият и група младежи, познаващи се като членове на фен-клуб и симпатизанти на футболен клуб, след провеждане на събрание на клуба отишли с три леки автомобила в кв. Зона Б, където решили да използват пиротехнически изделия. Слезли от автомобилите и се насочили към два общински жилищни блока, където в междублоковото пространство с поставени на главите шапки и маски започнали да викат и пеят, както и да използват пиратки и бомбички. Действията им били възприети от множество живущи в тези и отсрещните блокове, които излезли на терасите и гледали през прозорците на апартаментите си. Когато младежите се оттегляли обратно към автомобилите, пострадалият мъж  бил излязъл от дома си, за да се разходи с кучето си. Той вървял в посока на момчетата и приближавайки ги, им направил забележка, като подвикнал след тях, че това, което правели, не е хубаво. Тогава обвиняемият се обърнал и върнал, отишъл до Христомир и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата, с който го повалил по гръб на земята. От падането мъжът ударил главата си в заледения асфалт и не помръднал повече. Тъй като пострадалият останал да лежи на платното, обвиняемият и момче от групата  го хванали и го преместили встрани до бордюра, след което побягнали към автомобилите, качили се в тях и потеглили с останалите.

От блоковете слезли хора, които намерили пострадалия в безсъзнание. Мъжът бил откаран в болница, но въпреки последвалото лечение 20 дни по-късно починал.

Христомир Владимиров бил на 47 години и живеел с майка си. Човекът бил безработен, поради затворения си характер не успял да се задоми и напоследък бил изпаднал в депресия, разказват близките му. Съседите го описват като кротък човек.

По отношение на обвиняемият няма данни за противообществени прояви.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов