Снимка на Никополис ад Иструм печели голямата награда в конкурса „Преоткрий родния край”

Мисия

04-11-2017, 11:00

Снимка:

Кристина Лалова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

15-годишната великотърновка Кристина Лалова е големия победител

15-годишната великотърновка Кристина Лалова е големия победител в конкурса „Преоткрий родния край – област Велико Търново”, съобщи Общинско радио. Ученичката в Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” в старопрестолния град е направила снимка на Одеона в античния град Никополис ад Иструм. Фотографията й събра 264 харесвания в страницата на конкурса във Фейсбук й това й дава възможността да спечели специалната награда за най-сполучлива фотография на агенция „БУЛФОТО”.

Родителите  на Кристина са били сред доброволците на Никополис ад Иструм това лято. Редом до тях е била и самата тя, която признава, че обожава историята и фотографията. „Реших да направя няколко снимки с идеята да останат за мен. След като видях, че се организира този конкурс, ги качих, но наистина нямах никаква идея, че имам шанс да спечеля”, сподели специално за Общинското радио талантливото момиче.

Официалното награждаване на Кристина и останалите победители в различните категории ще се проведе от 11 часа в четвъртък, 9 ноември, в Гербовата зала на Областна администрация-Велико Търново. 11 са финалистите във фотоконкурса, а най-малкият участник е Цветелин Пенчев на 10 години от Велико Търново. Най-големият фотограф, качил свои снимки за конкурса, е 17-годишната Ирена Асенова от село Горна Липница. От най-далеч на церемонията по награждаване ще дойде, заедно със своите родители, 11-годишният Николай Мутафчиев от София, който е прекарал една седмица във Велико Търново през лятото.

Конкурсът „Преоткрий родния край” се организира от Областното сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в Област Велико Търново”, с партньорството на Експедиция „Преоткрий България”. Провежда се под патронажа  на областния управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)