Владимир Шумелов с награда от литературния конкурс „Изящното перо“ в Чикаго

Велико Търново Лайф

04-11-2017, 11:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Търновският писател е отличен в категорията „Разказ”

Търновският писател Владимир Шумелов спечели трета награда в категория „Разказ” от литературния конкурс „Изящно перо” в Чикаго. Конкурсът е част от Фестивала на българската култура, който се проведе в края на октомври в Чикаго, САЩ. Събитието се организира от Салона за българска култура и духовност в Чикаго с подкрепата на Генералното консулство на Република България и Български колективен център „Магура“.

За международния литературен конкурс „Изящното перо“ в разделите стихотворение и разказ са получени 462 творби (339 стихотворения и 123 разказа), изпратени от 263 автори. Участвали са български творци, живеещи по света – Австрия, Гърция, Германия, Австралия, Испания, Франция, Канада, Америка и България, на възраст от 15 до 87 години. Всички те са оценени от петчленно жури, а Владимир Шумелов е отличен за разказа си „Тъндъртийф“.

По време на фестивала е бил организиран и Панаир на книгата, където гостите са имали възможност да се срещнат и поговорят на живо с някои от представените автори, да получат автографи, да си закупят книги, картини, фотографии, изделия на приложните изкуства, български карета и шевици.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов