Етър сложи край на поредицата от загуби с надмощие над Витоша /Бистрица/

Спорт

04-11-2017, 19:10

Снимка:

ФК Етър, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Болярите” се наложиха с 2:0

Отборът на Етър сложи край на “черната” си серия и записа първа победа в елита от 12 август насам, пише Sportal.bg. В среща от 15-ия кръг на Първа професионална лига “болярите” победиха с 2:0 последния в подреждането Витоша (Бистрица). “Виолетовите” стигнаха до успеха след попадения на Сашо Александров (28’) и Самб Бадара (71’).

Въпреки че първият гол на домакините бе от очевидна засада, трите точки заслужено отидоха в техния актив. С тях шампионът на България за 1991 година събра 15 точки и зае 11-ото място във временното класиране. За гостите пък загубата е шест поред. Тимът на Костадин Ангелов остава на дъното със само 2 точки на сметката си. Бистричани единствени в елита все още търсят първа победа през настоящата кампания.

Двубоят на стадион “Ивайло” започна със сериозен домакински натиск. Футболистите на Станислав Генчев бяха твърдо решени още в първите минути на мача да намерят път към мрежата на Михаил Иванов. Първата сериозна опасност пред вратата на бистричани дойде в 12-ата минута, когато след центриране отляво, капитанът Иван Петков свали добре топката с глава във вратарското поле, където с летящ плонж, на метър пред вратата, Яни Пехливанов не успя да я засече.

Натискът на “болярите” продължи и в 16-ата минута, след хубава двойна комбинация, Сашо Александров се озова на удобна стрелкова позиция, но вместо да шутира, реши да търси свой съотборник. Румен Гьонов обаче с шпагат успя да пресече паса и да изчисти в ъглов удар. Повторенията на ситуацията обаче ясно показаха, че бранителят на Витоша, освен с тяло, си е помогнал, макар и неволно, с ръка, за да спре подаването.

В 28-ата минута най-активният футболист в редиците на “виолетовите” – Сашо Александров, откри резултата, след като от неудобна позиция намери по перфектен начин топката с десния крак и не остави никакви шансове на Иванов. При паса на Самб Бадара с глава към Алвеша обаче ясно се видя, че голмайсторът на Етър е бил в положение на засада – нещо, което остана незабелязано от първия асистент.

В 51-ата минута Иван Петков за втори път прати топката в мрежата, но за разлика от първата ситуация, когато засада не бе маркирана, този път попадението бе правилно отменено. В 66-ата минута Румен Руменов пропусна страхотна възможност да удвои резултата и до голяма степен да капарира трите точки за “болярите”. Осмицата на домакините обаче се забави твърде много и миг преди да нанесе удар, Радко Мутафчийски му отне топката.

Интригата все пак бе убита пет минути по-късно, когато след дълъг пас на Яни Пехливанов капитанът на бистричани Йордан Върбанов не се намеси по най-добрия начин, не успя да играе с топката, тя го подмина и стигна до бързоногия Самб Бадара. Чернокожият нападател на “виолетовите” се възползва от неразчетеното излизане на Михаил Иванов с левия крак прати топката в мрежата му, за да оформи крайното 2:0 и подпечата изключително ценната победа за Етър.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов