Малчугани посетиха Академичната библиотека в Свищов

Мисия

04-11-2017, 19:22

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повод бе Националната седмица на четенето

Националната седмица на четенето, организирана от МОН за училищата и детските градини, бе повод в библиотеката на Стопанска академия да гостуват малчугани от детска градина „Радост”. Децата от подготвителната 4-та група „Звездички” бяха посрещнати от директора на Академичната библиотека – Анка Танева. Тя им разказа кой и как е създал библиотеката преди 80 години, с какъв фонд разполага днес и кой има право да я посещава. С помощна на екипа на Академичната библиотека, децата видяха как се прави автоматичната регистрация на учебници и книги при тяхното ползване. Своите знания за книжките, малките посетители демонстрираха в забавните игри, които проведоха заедно със своите учителки Димитра Гутева и Катя Дойчева.

Посещението на децата бе след като България чества Деня на народните будители и в разговорите, гостите показаха знания и по тази тема. Сред народните будители, които познават, малчуганите посочиха имената на Паисий Хилендарски, Димитър Ценов, Цветан Радославов, Еленка и Кирил Аврамови.

По повод седмицата на книгата, директорът на Академичната библиотека прочете приказка на малките гости, а от другия символичен домакин на срещата – Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, малчуганите получиха лакомства и пъстроцветни балони. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов