Седмица на бащата организират децата в горнооряховската ДГ „Ален мак“

Велико Търново Лайф

06-11-2017, 12:17

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Така малчуганите се присъединяват към националната кампания „Да бъдеш баща“

Седмица на бащата организират децата от група „Червената шапчица“ на ДГ „Ален мак“ в горна Оряховица. Така малчуганите се присъединяват към националната кампания „Да бъдеш баща“. Децата отправят покана към своите родители да се включат в петата Седмица на бащата, през която се обръща специално внимание на татковците и на всички значими за детето мъже – дядовци, чичовци, батковци, треньори, приятели и др. Преживяването и за малки и за големи ще бъде незабравимо, обещават Червените шапчици.

В дните от 6 до 12 ноември, децата, заедно с техните татковци, дядовци, батковци, ще се включат в различни инициативи, които ще преминат под мотото „И татко ще е в детската градина“. Ще се провеждат ситуации и моменти от ежедневните дейности на децата заедно с по - възрастен член на семейството. Ще има музика и танци, ще има и футбол. Ще се провеждат тренировки и репетиции и родителите ще бъдат наравно с децата си. Във вторник на децата ще бъде представена книжката „Приказка за добротата“ с автор Тоня Борисова. Книжката е посветена на добротата и милосърдието. Ментори на децата и техните родители в инициативите през седмицата ще бъдат музикалният ръководител Христо Чолаков, ръководителят по народни танци Николай Корчев, и треньорите по футбол Владимир и Лъчезар Русеви. Всички те работят с децата от ДГ „Ален мак“ и са едни от важните мъже, които активно присъстват в ежедневието на малчуганите.

„През седмицата на бащата, татковците и другите важни за децата мъже, могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семейството си, както и с другите бащи и с приятелите на децата. Татковците споделят, че децата не идват с инструкции за употреба. Времето, прекарано с тях, разбирането на техните мисли и чувства всъщност са инструкциите, които учат мъжете как да бъдат бащи“, коментират учителките на Червените шапчици – Милка Тодорова и Добрина Георгиева. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов