Съдят мъж за ловка кражба на пари от бус

Крими

06-11-2017, 14:27

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Иван И. свил близо 5 бона

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 54-годишен мъж, за кражба на пари от бус.

Обвинението срещу Иван И. е за това, че на 04.04.2016 г. в гр. Велико Търново, на ул. „Магистрална”, от товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, собственост на дружество от гр. Свиленград, в съучастие като извършител с неустановено по делото лице - помагач, и чрез използване на техническо средство за отключване на ключалки на автомобили и на моторно превозно средство – собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“, отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на                          4 452,97 лева, собственост на „Тотим“ ООД гр. Свиленград и мъжка чанта с 200 лева и вещи на обща стойност 422,40 лева, собственост на шофьора на буса, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена повторно и случаят е немаловажен. Всички откраднати вещи са на обща стойност 4 875,37 лева.

Иван И. е осъждан многократно за престъпления от общ характер, част е от активния криминален контингент, известен по линия кражби на вещи от МПС.

Обвиняемият дошъл в гр. Велико Търново с автомобил „Фолксваген Пасат“ заедно с неустановено лице – негов помагач. Имали информация за  графика и маршрута на товарният автомобил „Мерцедес спринтер“ собственост на търговско дружество и го проследили. Знаел, че събраните пари от заплатените доставки се оставят в буса и че няма алармена система. Когато товарният автомобил спрял пред склад на ул. „Магистрална“, обвиняемият и съучастникът му паркирали в близост  с пряка видимост към буса. В 11.35 часа обвиняемият излязъл от автомобила, а съучастникът му останал, за да наблюдава. Двамата поддържали постоянна връзка помежду си чрез мобилен телефон и хендс-фрий устройство. Издебнали удобен момент, докато шофьорът бил до задната част на буса и се подготвяли за товарене на стоката и разговаряли с работниците от склада. След като съучастникът му дал сигнал, обвиняемият се приближил до шофьорската врата и  видял през прозореца чантата, в която се намирали парите. Ловко, с техническо средство отворил  вратата и взел чантата, след което бързо се оттеглил в междублоковото пространство. В същото време съучастникът му се върнал в автомобила и потеглил,  след което двамата се срещнали на  съседна улица.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)