Община Елена и Областната дирекция на МВР ще са партньори в Център за превенция

Мисия

07-11-2017, 09:37

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Институциите се обединяват за съвместна работа с деца и младежи на възраст от 8 до 18 години

Споразумение за партньорство във връзка със създаването в Елена на Център за превенция, творчество и спорт подписаха кметът инж. Дилян Млъзев, директорът на Регионална дирекция ПБЗН комисар Красимир Кръстев, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов и председателят на Дарителско сдружение „Св.Иван Рилски“ г-жа Благовеста Факирова.

Институциите се обединяват за съвместна работа с деца и младежи на възраст от 8 до 18 години. В центъра младите хора  ще формират и развиват умения и компетентности, ще участват в практически и теоретически обучения с възпитателна и превантивна насоченост – как да действат при бедствия и аварии, да се предпазват от трафик на хора и наркотици, да водят здравословен начин на живот. Приоритет в съвместната дейност ще бъде начинът на поведение и общуване на младежите в обществото и уважение на институциите.

Центърът в Елена се създава по подобие на центровете в Балван и Павликени, но освен за превенция и спорт, той ще бъде място и за развитие  на творческите заложби на децата. За неговите дейности общината в Елена предоставя две помещения в сградата на Общностния център в града, изграден с европейски средства. Младите хора ще могат да ползват и други зали в базата, а също  да общуват и обменят опит  със свои връстници от клубове и школи  за уплътняване на свободното време на децата.

Институциите, подписали споразумението, ще оказват методическа помощ, ще осигуряват лектори и обучители и осъществяват контрол върху цялостната дейност. Центърът за превенция, творчество и спорт ще бъде открит официално днес от 14.30 часа.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)